De mooiste slager ter wereld

Anthony Bourdin (New York, 25 juni 1956 - Kaysersberg, 8 juni 2018) was een van de belangrijkste culinaire schrijvers in Amerika. Gevraagd naar wat de mooiste beenhouwerij ter wereld zou kunnen zijn, antwoordde hij zonder enige aarzeling: de Victor Churchill in Australië.

Kijk naar de reportage hieronder, en laat ons gerust weten of u het eens bent met de keuze van Bourdin.



DE GEVEL

De gevel van Victor Churchill heeft een doorzichtige gekoelde vitrine met dubbele beglazing waardoor klanten een steeds veranderend assortiment vlees en gevogelte kunnen bekijken - allemaal op prachtige koperen en glazen rekken in een verlicht display.



DE INGANG

Rijke houten lambrisering, houten balkenplafond en een Italiaanse Calacatta marmeren vloer geven direct een gevoel van echte kwaliteit. Het plafond en de fronten zijn voorzien van handgesneden koperwerk.



DE CHARCUTERIETOOG

De charcuterietoog is werkelijk oogstrelend mooi. Legendarische Nederlandse Berkelvleessnijders staan te pronken naast een speciaal geïmporteerde Franse Labesse Giraudon rotisserie voor pluimvee en wildvogels. Ook een antieke Berkel vloersnijder wordt met gepaste trots tentoongesteld.



DE DETAILS

Het zijn de kleine details die Victor Churchill bijzonder maken. Een originele zandstenen muur werd ontdekt tijdens afbraakwerken en was te mooi om niet te behouden. Deuren hebben op maat gemaakte handgrepen in de vorm van worstjes. De muren van de keukens zijn bekleed met koeievel, beschermd achter glas…



DRYE-AGE

Speciale stukken vlees komen langzaam voorbij, opgehangen aan een op maat ontworpen tandwielstel, met daarachter een metalen kettingrek voor grotere delen van het karkasvlees. De achterliggende muur is van vloer tot plafond opgetrokken uit Himalayazoutstenen uit Pakistan. Deze muur fungeert als een natuurlijke luchtzuiveringsinstallatie en vermindert de luchtvochtigheid.



DE VITRINES

Inderdaad: vitrines, meervoud. Victor Churchill verandert regelmatig zijn vitrine (tip!). Of ze nu het begin van een nieuw seizoen inluiden, een speciaal evenement vieren - klanten en voorbijgangers praten er altijd over.

Frigomil helpt u verder als ondernemer

Bel of mail vandaag nog

Bel ons E-mail ons

Altijd op de hoogte

De winkelier van de toekomst is op de hoogte. Abonneer u vandaag nog op de Frigomil Nieuwsbrief.

Volg ons op sociale media

Facebook Instagram